Fortsätt till innehållet

Drottningbakelse

Små bakelser med hallon och blåbär. Citronbottnar i lager mellan fluffig hallonmousse och färskostmousse. Inuti döljer sig en god blåbärssylt. Dekorera gärna med färska bär.

Drottningbakelse

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • ägg
  • 2½ dl strösocker
  • citron, finrivet skal
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Hallonmousse

  • gelatinblad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ¾ dl hallonpuré
  • ¾ dl strösocker
  • 2 tsk limesaft, färskpressad
  • 1 nypa salt

Färskostmousse

Montering

  • 0 kg blåbärssylt
  • 0 kg färska blåbär och hallon
  • 0 kg myntablad
  • 0 kg kardemumma, mortlad

Instruktioner

Tårtbotten

  1. Värm ugnen till 175°C. Klä en plåt (ca 20x30) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
  3. Vispa ägg, socker och rivet citronskal ljust och luftigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, och salt. Sikta ner lite i taget i äggsmeten och vänd samman med en slickepott. Vispa ned smörblandningen.
  5. Häll smeten i plåten och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt.

Hallonmousse

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Värm 1 dl grädde, hallonpuré och socker i en kastrull till ca 60-70°C.
  3. Krama ur gelatinbladen och tillsätt med limesaften och saltet. Rör runt tills bladen smält. Vispa ned resten av grädden och ställ smeten i kylen minst 4 timmar eller över natten.
  4. TIPS: Hallonpuré gör du genom att mixa hallon och sila genom en sil till en puré.

Färskostmousse

  1. Vispa färskost, grädde och florsocker i en bunke och till en fluffig kräm.
  2. Lägg krämen in en spritspåse.

Montering

  1. Stansa ut 12 rundlar (ca 6-7 cm Ø) från kakbottnen.
  2. Vispa upp hallonmoussen till en fluffig kräm med en elvisp. Fyll i en spritspåse med stor tyll och spritsa på 6 av bottnarna. Lägg en klick blåbärssylt i mitten på varje.
  3. Lägg på en botten, spritsa på färskostmoussen och lägg en klick blåbärssylt i mitten.
  4. Toppa med färska blåbär, hallon, mynta och kardemumma.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.