Fortsätt till innehållet

Karl XV kringla

Lättlagade och spröda sockerkringlor som Karl XV säkert hade älskat om han hade smakat dem. Vem vet, kanske är det kung Karl som har gjort receptet.

Karl XV kringla

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ½ krm salt
  • 2 dl pärlsocker

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200.°C.
  2. Mixa tärnat smör och vetemjöl smuligt i en matberedare. Tillsätt grädde och salt och mixa till en deg.
  3. Rullar bollar (ca 30 g i varje) och rulla ut dem till längder som du forma till kringlor.
  4. Fyll en skål med pärlsocker och doppa kringlornas ovansida i sockret. Lägg på en plåt med bakplåtspapper..
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. De skall bara ha fått ytterst lite färg i kanten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.