Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
2 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 15 g jäst
- 1 dl vatten
- 1 ägg
- 1 tsk kardemumma, stött
- 5¼ dl vetemjöl
-
84 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk salt
Fyllning
- 75 g mörk choklad, 70%
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk kakao
- ¾ dl strösocker
- ½ dl strösocker
Sockerlag
- ½ dl vatten
- 1 dl strösocker
Dela recept
Instruktioner
Vetebröd
- Smula jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Häll på vattnet och rör runt.
- Tillsätt ägg, socker, kardemumma, mjöl och smör och arbeta till en smidig deg i ca 10 minuter. Tillsätt saltet mot slutet.
- Låt jäsa till dubbel storlek ca 60 minuter.
- Smörj en brödform (ca 30x11cm)
- Kavla ut degen till en avlång rektangel ca 3 mm tjock. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Dela rullen på längden och vik upp fyllningen. Tvinna ihop till en fin fläta. Vik in ändarna och lägg i formen. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Värm ugnen till 200° . Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter. Pensla brödet med sockerlaget när det är varmt. Låt svalna.
Fyllning
- Hacka chokladen.
- Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner choklad, kakao och socker. Rör till en jämn smet.
- Låt svalna, eventuellt i kylen så att krämen blir bredbar.
Sockerlag
- Koka ihop vatten och socker i en kastrull ca 5 minuter tills lagen tjocknat. Låt svalna.
Till recepten
Dela recept