Madeleinekaka

Madeleinekaka

Madeleinekaka

Den snäckformade kakan är mjuk och med en mild smak av citron. En kaka som uppskattas av både stora och små och passar perfekt att servera till fikat. Receptet är laktosfritt så att fler kan njuta.

25 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser25 Portioner

1 ½ dl
Vetemjöl
100 g
1 tsk
Bakpulver
1 dl
Socker
1 tsk
Vaniljsocker
½ msk
Citronskal, finrivet
2 st
Ägg

Gör så här

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vispa smör, socker, vaniljsocker och citronskal krämigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ordentligt.
  5. Smörj madeleineformarna, eller andra valfria formar, med smör och fyll med smeten. Spara någon centimeter högst upp i varje form. Grädda i ca 10 min eller tills kakorna är gyllenbruna.
  6. Servera dina madeleinekakor och njut!
  7. Serveringstips! Pudra gärna kakorna med florsocker före servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.