Fortsätt till innehållet

Madeleinekaka

Den snäckformade kakan är mjuk och med en mild smak av citron. En liten uppskattad kaka som passar perfekt både till fika eller till desserter. Vårt recept är dessutom laktosfritt så att fler kan njuta.

Madeleinekaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 1 dl strösocker
  • ½ msk citron, finrivet skal
  • ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Smörj madeleineformarna, eller andra valfria formar, med smör.
  4. Vispa smör, socker och citronskal luftigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop.
  5. Blanda resten av ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ordentligt.
  6. Fyll formarna med smeten. Spara någon centimeter högst upp i varje form. Grädda i ca 10 min eller tills kakorna är gyllenbruna.
  7. Tips! Pudra gärna kakorna med florsocker före servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.