Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1¼ dl vatten
-
¼
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
110 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk strösocker
- ½ tsk salt
- 2½ dl vetemjöl
- 4 ägg
- 1 dl pärlsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 220 °C. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Ta av från plattan, tillsätt allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en deg.
- Sätt kastrullen på plattan igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast deg. Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter.
- Tillsätt äggen, ett och ett under omrörning. Lägg över smeten i en spritspåse med en rund tyll, ca 1 cm stor öppning.
- Spritsa ut till små bollar, ca 3 cm i diameter. Om de blir toppiga, blöt ett finger i vatten och tryck ner den lilla toppen. Strö över pärlsocker.
- Grädda i 20 - 25 minuter tills de är genomgräddade och fått fin färg. Tar du ut dem för tidigt sjunker de ihop. Öppna inte luckan innan de är klara. Hellre att de är lite mörka än att de faller ihop.
Till recepten
Dela recept