Fortsätt till innehållet

Matinspiration

Nyttiga frukostar

Hälsosamma frukostar som ger en god start på dagen

Chiapudding & chiagröt

Chiapuddingen har vuxit till att bli en populär frukost tack vare att det är enkelt att förbereda kvällen innan, det är nyttigt och det går att variera smaksättningen och toppingen efter tycke och smak. Chiafröna sväller i mjölkdryck eller havredryck under några timmar alternativt över natten och blir till en krämig konsistens som är redo att ätas i samma stund som du vaknat. Förbered chiapuddingen i en förpackning med lock för att enkelt kunna ta med frukosten “on the go”! Chiagröten följer samma koncept men är en varm variant av chiapuddingen – perfekt under årets kyligare månader!


Energirik chiapudding

Förbered en chiapudding till morgonens frukost eller brunch med detta enkla recept. Toppa med bär och nötter för extra energi!Overnight oats med banan och jordnötssmör

Testa detta enkla recept på overnight oats som med fördel förbereds dagen innan. Energirikt och mättande tack vare jordnötssmöret!


Proteinrika frukostar

Protein är bra att inkludera i din måltid för att du ska hålla dig mätt länge. Ägg är en klassisk proteinkälla som man kan variera i oändligheter. Stekt ägg till English breakfast, pocherat ägg till helgfrukosten, äggröra till bacon eller kokt ägg till knäckebrödet! Du kan även röra ner ett ägg i havregrynsgröten för att addera protein och göra gröten matigare. Protein i form av proteinpulver är också ett alternativ som är enkelt att röra ner i de flesta frukostar som är baserade på vätska, t.ex smoothies eller overnight oats.


Smoothies

En näringsrik och nyttig smoothie ger dig en bra start på dagen. Smoothies är den matiga drycken som kan varieras i oändligheter – med allt det goda du tycker om! Genom att mixa ihop bär, frukter, grönsaker, kål eller växter med valfri bas såsom yoghurt, mjölkdryck, juice eller havredryck får du ett matigt och nyttigt mål i flytande form. Smoothies är extra praktiskt att ta med i farten på väg till jobbet.


Smoothie bowls & acai bowls

Troligtvis finns det ingen frukost som blir fotograferad lika ofta som smoothie bowl eller acai bowl – och vi förstår varför. De färgglada och smakrika skålarna toppade med allt från fint skurna bananer, kiwis och jordgubbar till kokosflingor och nötter gör sig bra på bild helt enkelt. Mixa de frukter och bär du föredrar tillsammans med havredryck, naturell yoghurt eller smaksatt yoghurt för extra smak. Välj valfri topping, ta eventuellt en bild, och njut!


Fräsch smoothiebowl på tre minuter

Gör en god smoothiebowl genom att mixa frukt och bär med yoghurt och toppa med valfri topping!


Vegansk frukost

Här har vi samlat recept på veganska frukostar som både är nyttiga, enkla att laga och tilltalande för ögat. Lyxa till det med veganska plättar på helgen eller mixa ihop en smoothie lite snabbt innan läggdags för att vara startklar på morgonen. Dessa recept innehåller mycket energi och håller dig mätt länge!