Valios Béarnaisesås

Valios Béarnaisesås

Valios Béarnaisesås

En ljuvligt krämig Béarnaisesås gjord på färskt smör. Passar perfekt till grillat eller varför inte som dipp till pommes.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

300 g
2 st
Schalottenlökar
2 st
Äggulor
½ dl
vatten
4 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Hackad färsk dragon
2 msk
Hackad färsk persilja
1 msk
Citronsaft
2 krm
Salt
½ krm
Vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka persiljan, dragonen och schalottenlöken fint
  2. Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C
  3. Koka upp löken, vinägern och vattnet i en kastrull så det reduceras till hälften
  4. Sila av löken och mät upp så att vätskan är ca 1/2 dl
  5. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragonen
  6. Vispa ner äggulorna, gärna med elvisp.
  7. Häll ner smöret sakta under ständig kraftig vispning, så att såsen inte skär sig
  8. Vänd i persiljan och smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.