Fortsätt till innehållet
Valios Béarnaisesås

Valios Béarnaisesås

En ljuvligt krämig Béarnaisesås gjord på färskt smör. Passar perfekt till grillat eller varför inte som dipp till pommes.

Valios Béarnaisesås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • schalottenlökar
  • äggulor
  • ½ dl vatten
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar

Instruktioner

  1. Hacka persiljan, dragonen och schalottenlöken fint
  2. Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C
  3. Koka upp löken, vinägern och vattnet i en kastrull så det reduceras till hälften
  4. Sila av löken och mät upp så att vätskan är ca 1/2 dl
  5. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragonen
  6. Vispa ner äggulorna, gärna med elvisp.
  7. Häll ner smöret sakta under ständig kraftig vispning, så att såsen inte skär sig
  8. Vänd i persiljan och smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.