Rostad pumpasoppa

Rostad pumpasoppa

Rostad pumpasoppa

Njut av en god pumpasoppa med vitlök, ingefära och salsa. Populär till Halloween men även uppskattad vid andra tillfällen.

6 Portioner
1 h
11 rating

Ingredienser6 Portioner

1 ¼ kg
pumpa (t.ex. myskpumpa)
3 st
vitlöksklyftor
1 ½ msk
rapsolja
1 tsk
salt
200 g
morötter
½ tsk
ingefära
7 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
200 g
Valio Laktosfri crème fraiche Salsa 12%
1 dl
1 ½ msk
lime- och citronsaft, färskpressad

Gör så här

  1. Dela pumpan. Skrapa bort kärnor och trådar.
  2. Lägg vitlöken på en skärbräda och tryck med en bred kökskniv. Ta bort skalet. Gnid in pumpasnittytorna med vitlök och låt vitlöken ligga kvar. Smörj insidan av pumpan med olja och låt resten av oljan rinna av över vitlöken. Krydda pumpahalvorna med salt.
  3. Sätt ugnen på 225 °C. Lägg pumpan i en ugnsform eller på plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen cirka 30–35 minuter.
  4. Häll över olja och vitlök från rostade pumpan till en stor kastrull. Lägg till skalade och skivade morötter. Koka upp 2–3 minuter. Krydda med ingefära.
  5. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka under lock cirka 10 minuter.
  6. Skrapa insidan av pumpan med sked och lägg i kastrullen. Låt pumpan koka tills den är mjuk.
  7. Tillsätt Valio crème fraiche salsa och mixa soppan slät med mixer.
  8. Tillsätt matgrädde. Pressa över lite citronsaft på slutet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.