Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

Ugnsbakad kyckling med mango chutney

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

600 g
Kycklingfilé
1 msk
1 nypa
Salt
1 nypa
Peppar
1 st
Röd paprika
1 st
Purjolök
1 dl
Mango chutney
3 dl
½ tsk
Spiskummin
2 tsk
Sriracha eller annan start chilisås (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla paprikan och skiva purjolöken tunt.
  3. Bryn kycklingfiléerna i smör i en panna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
  4. Sänk värmen i stekpannan och fräs paprika och purjolök i smör så att de mjuknar.
  5. Lägg i mango-chutney, vispgrädde, spiskummin och sriracha (kan uteslutas) i stekpannan och hetta upp.
  6. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen. Stek ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt (72 grader) och köttsaften klar. Smaka av sältan.
  7. Servera med ris, couscous eller andra matgryn. Rivna morötter med citronsaft, russin, färsk koriander och lite rapsolja är gott till.
  8. Tips! Sriracha eller annan stark sås finns i välsorterade butiker och asiatiska matbutiker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›