Caroline Ekengren, Sales Representative Retail

Rollen som säljare på Valio är stimulerande: ”Jag sitter inte fast på samma ställe, den ena dagen är inte den andra lik.”

Beskriv en vanlig dag på jobbet

Jag börjar alltid dagen med att åka ut till en kund. Antingen så har jag förberett för ett säljsamtal där vi presenterar till exempel nyheterna, lokala aktiviteter eller kampanjer eller försöker få in gamla distributionspunkter som vi saknar. Annars kan det också vara ett vanligt plock som jag har sålt in som jag ska exponera. När man är klar med en kund åker jag till nästa och gör samma sak. Varje vecka lägger jag ett schema på vilka butiker jag ska besöka och vad jag ska göra. Jag förbereder olika förslag och vilka kampanjer vi ska köra. När jag besöker en butik går jag alltid ”Valiovarvet” där jag ser till att allt är exponerat rätt och ser till att alla produkter är på plats eller om något måste kompletteras.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker om att jobba i butik och har gjort det sedan 1997. När jag enbart jobbade i butik fick jag inte tid till allt det jag gör nu. Jag förstår verkligen behovet av att vi finns ute i butikerna och hjälper till. Att ställa varorna rätt på rätt plats, tar fram planogram, hjälpa till vid ombyggnader och ta hand om nyheterna är svårt att hinna med som butiksmedarbetare. Tiden i butik tycker jag är det bästa med mitt jobb och att få träffa så mycket folk och att det är ett så omväxlande jobb. Jag sitter inte fast på samma ställe, den ena dagen är inte den andra lik.

Hur kom det sig att du sökte till Valio?

Det var faktiskt personen som hade mitt jobb innan som berättade för mig att han skulle sluta och tyckte att jag skulle söka hans roll, så det gjorde jag. Jag visste att Valio var en bra arbetsplats och jag hade hört mycket gott om företaget så det var en självklarhet.

Hur skulle du beskriva Valio som arbetsgivare?

På Valio har vi verkligen en familjär känsla, trots att vi är ett stort företag totalt sett. Det känns som vi är ett litet företag för alla bjuds in att vara delaktiga. Nu har det börjat många nya kollegor under de senaste åren, men det känns ändå som ett litet företag, med familjär känsla. Alltid när jag kommer till huvudkontoret så pratar alla med mig, alla säger hej. Det spelar ingen roll vem det är, man pratar med allt och alla. Som medarbetare är jag verkligen inkluderande här på Valio.