Piere Nordin, Perfect Store Manager och Assistant Field Sales Manager

Hos Valio finns ett starkt engagemang: ”Ja, idag får jag jobba ”

Hur och när började du på Valio?

Jag började på Valio Sverige 2003. Jag skulle plugga vidare och hade precis blivit erbjuden en tjänst i matbutik. Då träffade jag en säljare som frågade om jag ville hoppa på som Junior säljare. Det lät spännande och värt att prova innan jag skulle plugga vidare. Och på den vägen är det. Jag körde runt i Stockholm till små butiker, det var kul och lärorikt, men det var utmanande för då var laktosfrihyllorna små och kategorin inte lika väl etablerad som idag.

Vad gör du på Valio idag?

Idag jobbar jag som Perfect Store Manager och även som assisterande Field Sales Manager. Att vara Perfect Store Manager innebär att jag kommer med förslag och planerar exponering av varor i butiker samt ritar förslag för hela butiken. Jag såg behovet av en tjänst som denna när jag själv jobbade som Key Account Manager. Med den erfarenhet jag har av att själv jobbat i butik och mot kund gör att jag kan förstår hela flödet och förstår vilka behov som finns och vad som går att göra.

Berätta hur din karriär har utvecklats på Valio?

Jag började som Junior säljare, sen fick jag chansen att bli säljare. Därefter blev jag teamchef för en av våra fyra regioner. Sen blev jag Trade marketing ansvarig i några år och därefter började jag jobba som Key Account Manager, som var väldigt roligt eftersom jag gillar försäljning. Efter det blev jag Customer Development Manager, som jag kombinerade med rollen som Space Manager. Efter hand såg vi att Space Manager tjänsten kunde bli något helt annat och samtidigt kunna utveckla samarbetet med våra kunder mycket mer, det var då jag blev Perfect Store Manager. Det är inte bara hyllan vi ritar utan vi ritar hela butikerna. Förutom det så stöttar jag även Field Sales Manager. Där hjälper jag till med att utbilda säljkåren, hur de ska arbeta i butik, hur de ska bygga hyllor och hur vi jobbar inom Valio. För att få alla säljare att jobba på samma sätt är det viktigt att alla förstår hur produkterna ska exponeras för bästa försäljning.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att vi har möjlighet att utvecklas inom företaget, vi är inte fast i den tjänst man anställdes för. Kulturen som finns inom Valio är unik, ingen fråga är dum och det finns alltid någon att fråga, vi sitter alla på olika kompetenser och alla vill driva företaget framåt. Det är det som är så magiskt och kul! Tänk att få vakna upp på måndag morgon och känna ”ja idag får jag jobba”. Jag har roligt på jobbet och känner att jag hela tiden utvecklas. Sen är det lite häftigt för jag vet att vi gör avtryck på svensk dagligvaruhandel. När jag började fanns det inte så mycket försäljningsdata, idag får vi extremt mycket data som vi får ta del av. Det gör att vi kan utveckla affärerna för våra kunder, där vi kan driva försäljning, volym och marginal. Det är ett bra kvitto att visa våra kunder hur vi kan jobba tillsammans för att nå våra gemensamma mål. Och framför allt har vi kul tillsammans, det är viktigt!