Fortsätt till innehållet
Tema

Nu kan alla dina vänner äta samma mat: ”Blir hur gott som helst med Oddlygood”

Nu kan alla dina vänner äta samma mat: ”Blir hur gott som helst med Oddlygood”

Med Valios växtbaserade Oddlygoodprodukter kan vem som helst laga precis samma goda mat som man alltid har gjort.

Skillnaden är att alla – även vegetarianer, laktos- och glutenintoleranta – kan äta samma rätt. Kocken Mattias Eriksson har lång erfarenhet av matlagning och av att skapa nya recept. Han använder gärna Oddlygood både i matlagning och när han bakar.

– Det är enkelt att laga mat med växtbaserade produkter och det blir hur gott som helst. En av de allra största fördelarna med Oddlygoods hela utbud är att det är glutenfritt, vilket är ovanligt. Det gör också att alla kan äta samma mat, utan att man behöver ge avkall på smak eller konsistens, säger han.

Här hittar du våra favoritrecept med Oddlygood som gör det enkelt att laga mat som passar alla.

Mejeriprodukter som grädde, crème fraiche, yoghurt och ost går fint att byta ut till Oddlygood. Produkterna är helt växtbaserade och fria från både gluten, laktos, palmolja och soja.

Berikade med vitaminer och mjölksyrabakterier

Oddlygood gör det enkelt att addera mer växtbaserat. Till exempel den havrebaserade Dream Fraiche som används som vanlig crème fraiche och är berikad med vitaminer och goda bakterier.

– Den är grym till både varma och kalla rätter. Gör en falsk romsås med tångrom till exempel. Det är jättegott till fisk och grillade skaldjur i sommar! Dream Fraiche är också perfekt till dipp och dressingar eller när du kokar en sås. Den har väldigt bra egenskaper och den är väldigt god, säger Mattias Eriksson.

Mattias Eriksson är en erfaren kock och uppskattar att laga mat med Oddlygoods alla produkter. En av hans favoriträtter är krämig kantarellpasta.