Fortsätt till innehållet
Pressreleaser

Tre exotiska yoghurtar från Valio

Tre exotiska yoghurtar från Valio

Planerar ni en hemester, eller så kallad staycation, i sommar? Passa då på att ta utlandet till Sverige i stället! Valio har tagit fram exotiska yoghurtsmaker med influenser från världens alla hörn – en serie kallad Världens smaker.

Har du alltid velat åka till Thailand men inte tagit dig dit ännu? Kanske är du nyfiken på hur de solmogna frukterna från Florida smakar eller hur Japan skulle beskrivas om det var en smak? Nu finns dessa härliga produkter i mejerihyllan, goda att äta precis som de är, men låt oss även ge några tips på perfekta tillfällen att avnjuta dessa fruktiga och krämiga yoghurtar.

1. Fruktyoghurt med topping till frukost

Unna dig en lugn stund i morgonsolen på balkongen, bryggan eller gräsmattan. Finns det någon enklare frukost än yoghurt med granola och frukt? Med flera alternativ på yoghurtsmakerna är det en vinnande frukost för hela familjen!

2. Smoothies med yoghurt till mellanmål

Är det ont om tid mellan alla roliga aktiviteter eller är det många vänner på besök i samma stund som blodsockernivån börjar sjunka? Släng ihop smoothies med era favoritfrukter och mixa med en smakrik yoghurt så är mellanmålet klart på en minut! Ett somrigt mellanmål som passar alla åldrar och smaklökar, helt enkelt! Få inspiration till dina smoothies här!

3. Chiapudding med yoghurt till brunchen

När det vankas brunch vill man passa på att bjuda på så mycket gott som möjligt. Det är mycket som ska avnjutas under en lång, härlig stund med vännerna! Varva gärna gott bröd och amerikanska pannkakor med en fräsch chiapudding för att få den perfekta blandningen av sött och fruktigt. Du får chiapuddingen extra smakrik genom att blanda i valfri fruktyoghurt eller vaniljyoghurt. Chiapuddingen förbereder du med fördel dagen innan vilket också är en fördel för att undvika stress innan gästerna kommer.

De tre produkterna från Världens smaker är:

THAILAND – Yoghurt med mango, papaya, passionsfrukt och citrongräs – 2% fett. Finns även laktosfri.

JAPAN – Yoghurt med jordgubbar, körsbär – 2% fett. Finns även laktosfri.

FLORIDA – Yoghurt med  melon, persika och pitaya – 2% fett.