Tre exotiska yoghurtar från Valio

Planerar ni en hemester, eller så kallad staycation, i sommar? Passa då på att ta utlandet till Sverige i stället! Valio har tagit fram exotiska yoghurtsmaker från världens alla hörn - en serie kallad Världens smaker.

Har du alltid velat åka till Thailand men inte tagit dig dit ännu? Kanske är du nyfiken på hur de solmogna frukterna i Karibien smakar eller hur Mexiko skulle beskrivas om det var en smak? Nu finns dessa härliga produkter i mejerihyllan, goda att äta precis som de är, men låt oss även ge några tips på perfekta tillfällen att avnjuta dessa fruktiga och krämiga yoghurtar.

1. Fruktyoghurt med topping till frukost

Unna dig en lugn stund i morgonsolen på balkongen, bryggan eller gräsmattan. Finns det någon enklare frukost än yoghurt med granola och frukt? Med flera alternativ på yoghurtsmakerna är det en vinnande frukost för hela familjen!

2. Smoothies med yoghurt till mellanmål

Är det ont om tid mellan alla roliga aktiviteter eller är det många vänner på besök i samma stund som blodsockernivån börjar sjunka? Släng ihop smoothies med era favoritfrukter och mixa med en smakrik yoghurt så är mellanmålet klart på en minut! Ett somrigt mellanmål som passar alla åldrar och smaklökar, helt enkelt! Få inspiration till dina smoothies här!

3. Chiapudding med yoghurt till brunchen

När det vankas brunch vill man passa på att bjuda på så mycket gott som möjligt. Det är mycket som ska avnjutas under en lång, härlig stund med vännerna! Varva gärna gott bröd och amerikanska pannkakor med en fräsch chiapudding för att få den perfekta blandningen av sött och fruktigt. Du får chiapuddingen extra smakrik genom att blanda i valfri fruktyoghurt eller vaniljyoghurt. Chiapuddingen förbereder du med fördel dagen innan vilket också är en fördel för att undvika stress innan gästerna kommer.

De tre första produkterna från Världens smaker är:

THAILAND - yoghurt med mango, papaya, passionsfrukt och citrongräs - 2% fett.

KARIBIEN - Yoghurt med ananas, persika och kokos - 2% fett.

MEXIKO - Yoghurt med  jordgubb, papaya och guava - 2% fett.

 • Valio Världens smaker yoghurt Karibien

  De Karibiska öarna är fulla av exotiska frukter som passar perfekt för yoghurt. En plats som inspirerat oss till denna yoghurt. Ananas, persika och kokos får din dag att börja till karibisk rytm. Dröm dig bort medan de solmogna frukternas smak härligt sprider sig i munnen.

  Till produkten
 • Valio Världens smaker yoghurt Thailand

  Thailand är ett tropiskt paradis för intressanta smaker. Det är även platsen vi tagit vår inspiration från. Citrongräs är en av huvudingredienserna i det thailändska köket och det är just den ingrediensen som gör denna yoghurt unik. Kombinationen av mango, papaya, passionsfrukt och citrongräs får dig att drömma om soliga stränder i underbara Thailand.

  Till produkten
 • Valio Världens smaker yoghurt Mexiko

  Mexiko är rikt på exotiska frukter och vi tycker därför att det är ett perfekt land att använda som inspiration för vår nya smak - jordgubb, papaya och guava. Den vackra rosa guavan, som är en uråldrig frukt, sägs ha sitt ursprung härifrån. Fruktens söta och aromatiska smak blir ett perfekt komplement till papayans fyllighet och jordgubbens friskhet. Tillsammans bildar trion en härlig, fräsch och krämig yoghurt du bara måste prova.

  Till produkten
Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›