All lagrad hårdost är laktosfri

Att vara extra känslig mot laktos kan kännas som en begränsning i vad man kan äta, och det stämmer såklart till viss del. Men visste du till exempel att all ost som lagrats i minst tre månader är naturligt laktosfri?

Ett höjdartips till dig som ska ha laktosintoleranta gäster på middag: all hårdost som är lagrad i minst tre månader är naturligt laktosfri! Det är nämligen så att det mesta av laktosen försvinner med vasslen när osten pressas. Och den laktos som sedan finns kvar bryts ned av mjölksyrabakterierna. Getost och fårost brukar också gå bra att äta om man är känslig för laktos. Äkta grekisk fetaost är också i princip laktosfri. Se där, livet som laktosintolerant behöver inte innebära slutet på goda ostar!

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›