Fortsätt till innehållet

12.5.2020

Ny laktosfri yoghurt utan tillsatt socker tar plats i hyllorna

Valio Yoghurt Hallon Äpple 1L

Smaken Hallon och äpple är det nyaste tillskottet i Valios serie av laktosfri yoghurt utan tillsatt socker. Yoghurten är en av de fruktrikaste på marknaden och passar perfekt som frukost eller mellanmål – för stor som liten.

Valio är de enda på marknaden som har laktosfri yoghurt utan varken tillsatt socker, fruktjuice eller sötningsmedel. Yoghurten med den nya populära smaken har hela 15 procent frukt.

– Vi vet, genom en studie vi gjort tillsammans med Kantar Sifo, att 7 av 10 konsumenter tycker sockerinnehållet är viktigt när de väljer yoghurt. Och med den här smakserien kan man med gott samvete äta en krämig, god och naturligt söt fruktyoghurt, säger Karin Philipson, produktchef på Valio i Sverige.

Undersökningen visar även att tre av fyra föräldrar gör val baserat på innehåll av socker och sötningsmedel när de köper yoghurt till sina barn. Den korta ingredienslistan till Valios laktosfria fruktyoghurtar utan tillsatt socker gör att föräldrar med trygghet kan njuta av produkterna tillsammans med sina barn.

Produktinformation:
Nyheten kommer att finnas från vecka 20 i dagligvaruhandeln. Rekommenderat konsumentpris för Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker, 1 kg, är 23,90 kr.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, Media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 08-725 51 50

Läs de senaste nyheterna