Fortsätt till innehållet

5.5.2021

Valio och Espresso House lanserar kyld kaffedryck

Caffe Latte Lactosefree. Caffe Latte Lactosefree

Valio och Espresso House inleder ett samarbete och lanserar kyld caffè latte till dagligvaruhandeln. Produkterna har vunnit i smaktester* och kommer att finnas i butiker över hela landet från och med 10 maj.

Lagom till sommaren och med en ökad efterfrågan på kylda kaffedrycker, inleder Valio och Espresso House sitt samarbete och lanserar tre kylda kaffedrycker on the go. Smakerna är Espresso House tre storsäljare: Caffè latte Original, Karamell och Vanilj.

– Under de senaste åren har vi sett en stark ökning av take-away produkter och vi är glada att vi nu får möjlighet att erbjuda kaffedrycker av hög kvalitet till så många som möjligt. Vi vill möta våra gäster där de är, och tack vare samarbetet med Valio kan vi nå ut till konsumenter även i livsmedelsbutiker. Våra kaffebönor och kaffekapslar finns redan i handeln och nu utökar vi sortimentet med kyld kaffedryck, säger Johanna Martikainen, Head of Outside Coffee Shop Sales på Espresso House Group.

– Valio och Espresso House har tillsammans utvecklat tre kylda och drickfärdiga kaffedrycker. Som inspiration i utvecklingsarbetet har vi haft Espresso House toppsäljande caffè latte varianter. Dryckerna är såklart gjorda på färsk laktosfri mjölk och de har vunnit i smaktester*, säger Cathrine Bose, produktchef på Valio. Nu hoppas vi att de tre smakvarianterna som utvecklats utifrån nordiska preferenser, kommer att bli mångas favoriter, avslutar hon.

Produktinformation:
Espresso House kylda caffè lattes finns i smakerna Original, Karamell och Vanilj. De är alla laktosfria och kommer i en återförslutbar förpackning på 250 ml. Rekommenderat konsumentpris är 17:90/st. De finns i de flesta dagligvarubutiker från 10 maj.

*Källa: Foodwest, November 2020, konsumentundersökning, n 115

För produktprover och mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
anette.bjornlund@valio.se
Telefon: 0703 033 561

Espresso House Group
Lovisa Ernestam, Press officer
media@espressohouse.se
+46 70 484 94 58
 

Om Espresso House
Espresso House erbjuder en personlig upplevelse med premiumkänsla, från baristornas hantverk och vårt Specialty Coffee till ett vänligt välkomnande i en unik och mysig atmosfär. Espresso House grundades 1996 i Lund och har sedan dess växt till att idag vara ledande i Norden med över 460 coffee shops, 6000 baristor och cirka 100 000 dagliga gäster. Sedan hösten 2018 finns Espresso House även i Tyskland. Espresso House är en del av JAB Holding Company.

Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserades de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1 303 MSEK under 2020. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. Läs mer på www.valio.se
 

Läs de senaste nyheterna