Tips! Choklad är en känslig råvara - vid över 45 grader förändras struktur och smak. Chokladen måste därför smältas mycket försiktigt. Chokladen är känslig för vattenånga. Var noga med att ingen ånga kommer i kontakt med chokladen.
Att baka med kvarg är både gott och smidigt. Smaksatta kvarger tillför mycket smak till bakverket vilket gör att du med enkla medel och färre ingredienser kan göra succé. Vi har många recept på allt från färgglada tårtor och goda bakverk med smaksatt kvarg. Testa att baka med Valios laktosfria kvarg!
Några cirka-vikter är bra att hålla i minnet men det mesta står på förpackningen.
1 krm = 1 g
1 tsk = 5 g
1 msk = 15 g
1 dl = 100 g
1 dl = ca 7 msk
1 kaffekopp = 1 1/2 dl
1 dl = 75 g
1 msk = 13 g
1 tsk = 4 g
1 dl = 60 g
1 msk = 10 g
1 tsk = 3 g
1 dl = 140 g
1 msk = 20 g
1 tsk = 7 g
1 dl = 90 g
1 msk = 12 g
1 dl = 60 g
1 msk = 9 g
1 dl = 55 g
1 msk = 8 g
1 dl = 55 g
1 msk = 6 g
1 dl = 45 g
1 msk = 7 g