Valios historiaValio grundades 4 juli 1905 i Finland då sjutton mejeriföreningar gick samman och bildade ett kooperativt företag för finska mejerier. Syftet var att börja exportera smör av hög kvalitet och det dröjde inte länge innan fler mejeriföreningar anslöt sig till Valio.

Idag har Valio exporterat varor med naturligt innehåll och god smak i snart hundra år. Från smör i början av förra seklet till dagens breda utbud av mejeriprodukter för alla smaker.

Det bästa!

Valio är ett gammalt finskt ord som betyder ”det bästa”. Och andan att alltid erbjuda det bästa har präglat Valio ända från starten. För att kunna leva upp till vårt löfte, har vi genom åren utvecklat kvalitetssystem som övervakar produktionens alla steg. På så vis kan vi alltid garantera det bästa för dig som köper och använder våra produkter. Genom uppgifterna som finns på förpackningarna kan vi alltid spåra varje vara tillbaka till ursprunget, det vill säga mjölkgården, för att på så sätt öka kontrollen och bidra till att kvalitetsarbetet förbättras ytterligare. Vi har koll på våra produkter, helt enkelt!


Populära avdelningar