Lyxfrukost

Lyxfrukost

Lyxfrukost

Här har du en komplett lyxfrukost som är enkel att laga! Servera granolan tillsammans med naturell eller smaksatt yoghurt, gärna laktosfri. Receptet räcker till två personer men du kan eventuellt vilja göra lite extra av coffeeshaken om ni är kaffefantaster. Voila - den perfekta helgfrukosten är serverad!

2 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser2 Portioner

Granola

5 dl
Rågflingor
5 dl
Fiberhavregryn
1 dl
Kokosflingor
½ dl
Linfrön
½ dl
Pumpakärnor
½ dl
Solrosfrön
½ dl
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Mörk sirap
3 msk
Honung
1 dl
Vatten

Cool coffeeshake

2 ½ dl
1 dl
Espresso
3 st
Isbitar
1 msk
Honung
½ dl
1 msk
Hyvlad mörk choklad

Superscones

1 ½ dl
50 g
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
100 g
4 msk
Valfri sylt

Gör så här

  1. Granola

  2. Värm ugnen till 175 grader.
  3. Värm sirap, honung och vatten i en kastrull tills det är ljummet och smälter samman. Får ej koka!
  4. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och häll sirapsblandningen över.
  5. Blanda ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Rosta i ugnen ca 30 min, rör om då och då. Låt granolan bli gyllenbrun.
  7. Smakar ljuvligt ihop med citronyoghurt och färska eller frysta bär. Förvara i tätslutande burk.
  8. Cool coffeeshake

  9. Mixa alla ingredienser utom grädden som vispas för sig.
  10. Häll upp coffeeshaken i ett glas, toppa med grädde och hyvlad choklad.
  11. Superscones

  12. Blanda mjöl, bakpulver, och salt i en bunke.
  13. Skär ner smöret i mindre bitar. Finfördela smöret i mjölblandningen till en grynig massa.
  14. Blanda ner mjölk och rör ihop till en deg.
  15. Dela degen i 4 bullar och grädda i 250 grader ca 10 min.
  16. Servera med cream cheese och en god sylt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›