Ingredienser

40 portioner

Lyxiga, laktosfria lussebullar med kvarg

Lyxiga laktosfria lussebullar

Beskrivning

Lussebullar är en riktig klassiker som hör julen till och en stor favorit hos många- med all rätt! Ett luciafirande blir helt enkelt inte fulländat utan nybakta lussebullar. När vetedegen kryddas med härlig saffran och en nypa kardemumma sprider sig doften av jul i husen. Det är enkelt att baka laktosfria lussekatter som alla kan njuta av, även de som lider av laktosintolerans

Ingredienser

40 portioner

Gör så här:

  1. Smält 150g smör, mortla saffran och 1 msk socker och lös upp smöret. Häll i mjölk, värm till fingerljummet. 
  2. Smula jästen i en bunke, salta. 
  3. Blanda allt samman. Häll i mjölblandningen i bunken, tillsätt ägget, arbeta in vetemjöl. Jäs under en duk i 40 minuter. 
  4. Rör i en egen skål 125g smör med 1,5 dl socker och lite kardemumma. Efter att degen har jäst, arbeta in smör och sockerblandingen i degen med degkrokar monterade på elvispen. Tillsätt ev lite mjöl om det behövs. 
  5. Forma ca 40 bullar och fördela på två plåtar i muffinsformar. Jäs under duk i 20 minuter. 
  6. Innan gräddning, pensla bullarna med ett vispad ägg och garnera med russin och mandelflarn efter smak. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. 
  7. Servera och njut!

Foto av Annika Broman.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lyxiga laktosfria lussebullar


Populära avdelningar