Fortsätt till innehållet

Pepparkakor

Smakrika och knapriga pepparkakor till glöggen är en klassiker. Köp färdig deg eller testa det här lätta receptet. Tänk bara på att börja i tid då degen ska vila i ett dygn.

Pepparkakor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl sirap, ljus eller mörk
  • 1 dl vatten
  • 1 msk ingefära, malen
  • 1 msk nejlikor, malda
  • 1 msk kanel, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen eller stött
  • 1 msk bikarbonat
  • 7½ dl vetemjöl

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med socker och sirap.
  2. Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat. Arbeta in mjölet lite i taget.
  3. Knåda till en smidig deg och lägg i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Dela degen i tre, ta upp den på ett mjölat bakbord och kavla ut tunt. Ta ut pepparkakor med mått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
  7. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.
  8. Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.