Ingredienser

125 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfri smör 500 g
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1 dl sirap (ljus eller mörk)
  • 1 dl vatten
  •   msk ingefära
  •   msk nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  •   msk bikarbonat
  • 7 1⁄2 dl vetemjöl (välj glutenfritt vid allergi)

Pepparkakor

Beskrivning

Ingredienser

125 portioner

  • 150 g Valio Eila® laktosfri smör 500 g
  • 2 1⁄2 dl strösocker
  • 1 dl sirap (ljus eller mörk)
  • 1 dl vatten
  •   msk ingefära
  •   msk nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma (stött)
  •   msk bikarbonat
  • 7 1⁄2 dl vetemjöl (välj glutenfritt vid allergi)

Gör så här:

  1. Blanda smält smör, socker och sirap.
  2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och arbeta i mjölet successivt. 
  3. Knåda till en smidig pepparkaksdeg och lägg i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Mjöla bordet och kavla ut en bit av pepparkaksdegen i taget. 
  6. Ta ut pepparkakor med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.

Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Pepparkakor


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar