Fortsätt till innehållet

Äppelpannkaka

Amerikanska pannkakor med inbakat äpple. Du kan även göra dem naturella. Servera med grekisk yoghurt, färska bär och honung eller lönnsirap.

Äppelpannkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och yoghurt i en bunke. Blanda ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt, vispa till en jämn smet.
  2. Skiva äpplet i ca 3 mm tunna skivor.
  3. Värm en panna med en klick smör i, lägg äpplena i stekpannan och häll på ca 3/4 dl smet över äppelskivorna. Stek på medelvärme tills smeten stelnat och du kan vända pannkakan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.