
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 150 g digestivekex
- 50 g chokladdragerade godisar t ex Nonstop el Smarties
- 250 g jordgubbar
- 150 g chokladdragerade godisar t ex Nonstop el Smarties
- 1½ l valfri glass, gärna olika sorter
- 0 kg kex, godis och jordgubbar till garnering
Dela recept
Instruktioner
- Tryck ner ett bakplåtspapper i botten på en kakform med löstagbar botten (ø 20 cm) så att det sticker upp över kanten.
- Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen och chokladgodiset grovt och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna av kakformen. Ställ in i frysen ca 30 minuter.
- Hacka jordgubbar och chokladgodis grovt. Tina glassen något så att den går att hantera. Varva glass, jordgubbar och chokladgodis i formen. Ställ in i frysen en stund för att frysa.
- Garnera med kakor, jordgubbar och godis. Servera direkt.
Till recepten
Dela recept