Fortsätt till innehållet

Rabarberglass

Att göra glass själv är ganska enkelt och funkar även utan en glassmaskin. Det tar bara lite tid och kräver tålamod då man ska vispa ofta, men slutresultatet är väl värt väntan. Här är en somrig gräddglass med rabarbersmak.

Rabarberglass

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
 • 300 g rabarber
 • 1 dl vatten
 • ½ dl strösocker
 • äggulor
 • 2 dl
  Valio Laktosfri vispgrädde
  Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
  Valio Laktosfri vispgrädde 35% 5 dl

Instruktioner

 1. Skär rabarbern i stora bitar. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull. Koka på medelhög värme i 10-15 minuter tills rabarbern mjuknat.
 2. Mixa slätt med en stavmixer.
 3. Häll rabarbermoset i en skål tillsammans med äggulorna. Värm i ett vattenbad under vispning tills blandningen tjocknar. Låt svalna.
 4. Vispa grädden fast och vänd ner rabarberblandningen. Täck med plastfolie och frys in.
 5. Rör om i smeten ungefär en gång i halvtimman tills den stelnat helt. Täck med lock om du inte ska servera glassen direkt.
 6. Servera med färska jordgubbar

Tips

Du kan även använda fryst rabarber, vilket gör att tillagningstiden blir kortare.Du kan även göra rabarberglassen i en glassmaskin.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.