Rabarberglass

Rabarberglass

Rabarberglass

Att göra glass själv är ganska enkelt och det är möjligt även utan en glassmaskin. Det tar lite tid och tålamod att göra, men slutresultatet är värt väntan. Här är en somrig gräddglass med smak av rabarber.

3 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser3 Portioner

300 g
Rabarber
1 dl
Vatten
½ dl
Socker
2 st
Äggulor
2 dl

Gör så här

  1. Skär rabarbern i stora bitar. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull. Koka på medelhög värme i 10-15 minuter tills rabarbern mjuknat.
  2. Mosa jämnt med en stavmixer.
  3. Häll rabarberblandningen i en metallskål. Tillsätt äggulorna. Värm i vattenbad tills äggulorna kokar upp och blandningen tjockar. Låt massan svalna.
  4. Vispa grädden. Lägg till den kylda massan och täck med plastfolie, ställ sedan i frysen.
  5. Rör om smeten ungefär en gång i halvtimman tills den stelnat helt.
  6. Servera med färska jordgubbar eller tillsammans med en smarrig bärpaj.
  7. Om du ska bjuda på glassen vid ett senare tillfälle så lägg den i frysen i en behållare med lock.
  8. Tips

  9. Du kan även använda fryst rabarber, vilket gör att tillagningstiden blir kortare.
  10. Du kan även göra rabarberglassen i en glassmaskin.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.