Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 300 g rabarber
- 1 dl vatten
- ½ dl strösocker
- 2 äggulor
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Skär rabarbern i stora bitar. Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull. Koka på medelhög värme i 10-15 minuter tills rabarbern mjuknat.
- Mixa slätt med en stavmixer.
- Häll rabarbermoset i en skål tillsammans med äggulorna. Värm i ett vattenbad under vispning tills blandningen tjocknar. Låt svalna.
- Vispa grädden fast och vänd ner rabarberblandningen. Täck med plastfolie och frys in.
- Rör om i smeten ungefär en gång i halvtimman tills den stelnat helt. Täck med lock om du inte ska servera glassen direkt.
- Servera med färska jordgubbar
Till recepten
Dela recept