Fortsätt till innehållet

Pepparkaksglass

En pepparkaksglass med många smaksensationer- gömd pepparkaksdeg, krossade kakor och ruggiga tranbär. En perfekt dessert för vinterns adventsmiddagar eller varför inte som en nytt tillskott efter julbordet.

Pepparkaksglass

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 100 g pepparkaksdeg
  • 1 dl tranbär, torkade
  • 0 kg pepparkakor, krossade

Instruktioner

  1. Vispa grädden fast i en skål.
  2. Blanda ner kanel i den kondenserade mjölken till en kanelkräm.
  3. Varva grädde, kanelkräm, pepparkaksdegsbitar och tranbär i en form, ca 1 liter.
  4. Täck med plast eller lock och frys i minst 4 timmar eller över natten.
  5. Låt glassen tina i ca 15 minuter innan servering. Strö lite krossade pepparkakor ovanpå.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.