Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk kanel, malen
- 1 burk kondenserad mjölk
- 100 g pepparkaksdeg
- 1 dl tranbär, torkade
- 0 kg pepparkakor, krossade
Dela recept
Instruktioner
- Vispa grädden fast i en skål.
- Blanda ner kanel i den kondenserade mjölken till en kanelkräm.
- Varva grädde, kanelkräm, pepparkaksdegsbitar och tranbär i en form, ca 1 liter.
- Täck med plast eller lock och frys i minst 4 timmar eller över natten.
- Låt glassen tina i ca 15 minuter innan servering. Strö lite krossade pepparkakor ovanpå.
Till recepten
Dela recept