Glasspinnar av kefir

Glasspinnar av kefir

Glasspinnar av kefir

Glasspinnar gjorda av smaksatt kefir och bär kan avnjutas som dessert med gott samvete - men funkar även som ett litet mellanmål! För en extra twist så kan man doppa glassarna i chokladglasyr.

6 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

3 dl
3 msk
Glukossirap
Färska bär

Chokladglasyr

2 msk
50 g
Blockchoklad

Gör så här

  1. Lägg valfria bär efter smak och tycke i glassformarna. Våra favoriter är blåbär, hallon eller jordgubbar.
  2. Häll över kefiren som den är eller sötad med glukossirap. Lägg i pinndelen och sätt in i frysen.
  3. Låt stå i frysen i minst fyra timmar innan servering.
  4. Glasspinnar med glasyr

  5. Jordgubbs- och kokosglasyr: Ta ut glassen ur formen. Ge glassen lite "svett" genom att låta den smälta lite grann. Doppa den i krossade torkade jordgubbar eller kokosflingor. Sätt tillbaka i frysen en stund innan servering.
  6. Chokladglasyr: Värm grädden i en kastrull. Smält den hackade chokladen – det ska ej koka. Glasera glassarna med chokladblandningen när det har svalnat lite och strö över till exempel krossad mandel, kokos eller krossade torkade jordgubbar. Sätt tillbaka in i frysen en stund, förslagsvis på en bit bakplåtspapper.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.