Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

Mjuk pepparkaka med apelsintryffel

En saftig, julig och mjuk pepparkaka med smak av apelsinchoklad och toppad med apelsinzest och pepparkaka.

8 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Pepparkaka

2 st
ägg
2 dl
socker
3 dl
mjöl
1 tsk
vaniljsocker
3 tsk
bakpulver
2 tsk
malen ingefära
2 tsk
kryddnejlika
1 msk
malen kanel
1 dl
laktosfri kondenserad mjölk
½ st
apelsinzest
1 st
apelsinzest från en halv apelsin
200 g
laktosfri choklad

Apelsin- och chokladtryffel

50 g
1 ½ dl
1 krm
salt
1 st
apelsinzest från en halv apelsin
200 g
laktosfri choklad

Övrigt

apelsinzest, pepparkakor och florsocker till garnering

Gör så här

  1. Pepparkaka

  2. Vispa äggvitorna tills de blir fluffiga.
  3. Vispa ner socker lite i taget.
  4. Vispa till sist ner äggulorna.
  5. Sikta ner alla torra ingredienser i smeten och blanda ihop.
  6. Blanda sen ner den kondenserade mjölken och apelsinzesten .
  7. Smörj och bröa formenSmörj och bröa formen.
  8. Häll i smeten och ställ i ugnen på 175 grader i 30 min
  9. Apelsin- och chokladtryffel

  10. Blanda alla ingredienser till tryffeln förutom chokladen i en kastrull .
  11. Värm under omrörning tills det börjar tjockna lite.
  12. Häll i chokladen och blanda runt.
  13. Häll över kakan och låt den stelna.
  14. Dekorera med zest, pepparkakor och florsocker.
  15. Skär upp en bit och njut!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.