Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
20 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g kokt pasta, t ex penne eller skruvar
- 150 g kallrökt lax, strimlad
- 250 g körsbärstomater, halverade
- 3 msk färsk dill, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk citronsaft
- 150 g ost, riven
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform.
- Blanda ned lax, tomater och dill. Krydda med salt och peppar.
- Blanda vitlök, grädde, citronsaft och krydda med salt och peppar. Häll på gratängen. Toppa med riven ost.
- Grädda i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.
Till recepten
Dela recept