Fortsätt till innehållet
Pastagratäng med kallrökt lax

Pastagratäng med kallrökt lax

En snabblagad och barnvänlig favorit är pastagratäng med lax och tomater. Gratängen kan läggas ihop och förvaras ogräddad i kylen fram tills det är middagsdax. Gillar du inte lax? Ta rökt skinka istället!

Pastagratäng med kallrökt lax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g kokt pasta, t ex penne eller skruvar
  • 150 g kallrökt lax, strimlad
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 3 msk färsk dill, hackad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk citronsaft
  • 150 g ost, riven
  • 0 kg salt
  • 0 kg svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg den kokta pastan i en smord ugnsform.
  2. Blanda ned lax, tomater och dill. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda vitlök, grädde, citronsaft och krydda med salt och peppar. Häll på gratängen. Toppa med riven ost.
  4. Grädda i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.