Fortsätt till innehållet
Köttfärssås- och spaghettigratäng

Köttfärssås- och spaghettigratäng

När det blivit kvar köttfärssås och spaghetti från dagen innan är det här ett perfekt recept som gör Sveriges mest lagade rätt ännu godare med hjälp av lite örter, citron, vitlök och matlagningsgrädde.

Köttfärssås- och spaghettigratäng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 0 kg 4 portioner köttfärssås och spaghetti som blivit
  • ½  citronskal, rivet
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 3 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl

örter t expersilja, oregano, basilika, rosmarin

  • 50 g parmensanost

Vid servering

  • 0 kg rucola

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Blanda köttfärssåsen och spaghettin med citronskal, vitlök och örter.
  3. Rör ner matgrädden i blandningen.
  4. Häll upp i en ugnsfast form, riv över osten och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Toppa med lite rucola vid serveringen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.