Pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

150 g
2 ½ dl
Strösocker
1 dl
Sirap (ljus eller mörk)
1 dl
Vatten
1 msk
Ingefära
1 msk
Nejlikor
1 msk
Kanel
1 tsk
Kardemumma (stött)
1 msk
Bikarbonat
7 ½ dl
Vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda smält smör, socker och sirap.
  2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och arbeta i mjölet successivt.
  3. Knåda till en smidig pepparkaksdeg och lägg i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Mjöla bordet och kavla ut en bit av pepparkaksdegen i taget.
  6. Ta ut pepparkakor med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.
  9. Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.