Pepparkakor

Pepparkakor

Pepparkakor

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

150 g
2 ½ dl
Strösocker
1 dl
Sirap (ljus eller mörk)
1 dl
Vatten
1 msk
Ingefära
1 msk
Nejlikor
1 msk
Kanel
1 tsk
Kardemumma (stött)
1 msk
Bikarbonat
7 ½ dl
Vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda smält smör, socker och sirap.
  2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och arbeta i mjölet successivt.
  3. Knåda till en smidig pepparkaksdeg och lägg i kylen över natten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Mjöla bordet och kavla ut en bit av pepparkaksdegen i taget.
  6. Ta ut pepparkakor med mått och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
  8. Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.
  9. Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›