Saffranscheesecake

Saffranscheesecake

Saffranscheesecake

En både ljuvlig och julig saffranscheesecake – ett måste till adventsfikat. Det bästa av julens goda smaker.

10 Portioner
2 h
44 ratings

Ingredienser10 Portioner

Botten

70 g
200 g
Digestivekex

Cheesecake

3 st
Ägg
1 ¼ dl
Strösocker
300 g
4 dl
1 msk
Vaniljsocker
½ g
Saffran
1 msk
Strösocker

Topping

400 g
Rårörda hjortron

Gör så här

  1. Botten

  2. Lägg smöret i en kastrull. Koka upp under omrörning tills det är lätt brynt och doftar nötigt. Dra då av det från värmen och rör vidare i en minut.
  3. Mixa Digestivekex tills det är finsmuligt och mixa sen ner smöret. Tryck ut blandningen i en springform ca 22 cm i diameter.
  4. Cheesecake

  5. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
  6. Vispa ihop Cream cheese och grädde till en luftig kräm och vänd ihop med äggsmeten. Fördela smeten i två bunkar och tillsätt vaniljsockret i den ena bunken.
  7. Mortla saffran med 1 msk strösocker och blanda ner i den andra. Ställ vaniljsmeten i kylen.
  8. Häll saffranssmeten över kexbottnen och ställ den i frysen ca 1 timme tills den är lätt frusen på toppen. Häll sen på vaniljfyllningen och frys den på nytt i minst 5 timmar tills den är helt genomfryst.
  9. Ta ut saffranscheesecaken och ta loss den från formen. Toppa rårörda hjortron och låt den sen stå framme ca 10 minuter före servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.