Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
1 h 50 min
Totalt
2 h 50 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst, färsk
-
5 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ g saffran
-
120 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 15 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
Fyllning
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 msk kanel, malen
- 1½ dl farinsocker
- 2 msk vetemjöl
Glasyr
- 3 dl florsocker
- 1½ msk vatten
Topping
- 1 dl rårörda lingon
Dela recept
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bakbunke. Värm mjölken fingervarm (37°C) med saffranet. Häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
- Tillsätt smöret, sockret, saltet och ägget. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter i en bakmaskin eller 10 minuter för hand till en slät smet som släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns för kladdig eller tillsätt ett par droppar mjölk om degen känns för torr.
- Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter till dubbel storlek.
- Värm ugnen till 225°C.
- Lägg ut pappersbakformar på en plåt.
- Blanda smör, kanel, farinsocker och mjöl till en jämn och fin smet.
- Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt.
- Dela degen på hälften och kavla ut till en 4 mm tjock rektangel.
- Bred på hälften av kanelfyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär i 2-centimeterstjocka skivor. Lägg bullarna i formarna. Upprepa proceduren med den andra halvan.
- Låt jäsa ca 30 minuter under en bakduk. Lättvispa ägget och pensla bullarna.
- Grädda bullarna i ca 10-12 minuter. Låt svalna.
- Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.
- Toppa med lite rårörda lingon.
Till recepten
Dela recept