Fortsätt till innehållet
Saffranskola med brynt smör och flingsalt

Saffranskola med brynt smör och flingsalt

Len kola med gyllene färg och djup smak av brynt smör. Saffran ger en härligt julig ton och flingsaltet balanserar sötman perfekt. En elegant och enkel kola som snabbt blir en favorit bland julens sötsaker.

Saffranskola med brynt smör och flingsalt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas till matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i grytan en…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35% 3 dl
  • 2½ dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ g (1paket) saffran
  • 1 krm (+extra till topping) flingsalt

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.
  2. Tillsätt grädde, socker, sirap, saffran och salt. Rör om och låt koka utan lock tills smeten når 124–125 °C (eller gör kulprov - kolan ska bli seg men formbar).
  3. Klä en liten form (ca 15 × 20 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten.
  4. Strö över lite flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur och stelna helt.
  5. Skär upp i rutor och slå in i smörpapper.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.