Fortsätt till innehållet
Dadelbollar med hallonsmak

Dadelbollar med hallonsmak

Chokladbollar med PROfeel® proteinshake hallon & choklad och dadlar är enkla att röra ihop och ljuvligt goda. Perfekt när sötsuget kickar in.

Dadelbollar med hallonsmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl sötmandlar, hela
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl havregryn
  • 10  dadlar, urkärnade
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kokosolja
  • 5 msk Valio PROfeel® proteinmilkshake hallon & chok
  • 0 kg kokos, riven eller kakao att rulla i

Instruktioner

  1. Mixa mandlar och pumpakärnor till ett mjöl.
  2. Tillsätt havregryn, dadlar, kakao och salt och mixa lite till. Tillsätt kokosoljan och proteinshaken, en matsked i taget och mixa tills smeten är jämn och lagom tjock för att kunna rullas som bollar.
  3. Forma till bollar och rulla sedan i kokosflingor eller kakao. Ställ kallt.
  4. TIPS: Dadelbollarna kan frysas och tas fram när du blir sötsugen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.