Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
15 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
3
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 tsk vaniljsocker
- 8 brödskivor
- 2 msk strösocker
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl farinsocker
- 1 msk whisky
- 250 g färska bär
Dela recept
Instruktioner
- Vispa äggen lätt med grädde och vaniljsocker.
- Lägg brödskivorna i en ugnsform och häll äggblandningen jämnt över. Strö ytan med socker och smör i små bitar.
- Grädda i ugnen i 225°C i ca 15 minuter tills brödet fått en fin brun färg.
Topping
- Vispa 2 dl grädde lätt.
- Koka upp 1 dl grädde och farinsocker. Tillsätt whisky på slutet och koka till en kolaaktig sås.
- Skeda vispad grädde ovanpå de fattiga riddarna.
- Garnera med bär och häll på kolasåsen.
Till recepten
Dela recept