Gräddiga jordgubbscroissanter

Gräddiga jordgubbscroissanter

Gräddiga jordgubbscroissanter

Gräddiga jordgubbscroissanter

Sommar och färska jordgubbar, med krispiga och färska croissanter är det garanterat säsongens godaste bakverk.

16 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser16 Portioner

Croissanter

25 g
Jäst
2 ½ dl
1 st
Ägg
1 tsk
Salt
2 msk
Socker
8 dl
Vetemjöl
350 g
1 st
Äggula (till pensling)

Fyllning

5 dl
500 g
Färska jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda smulad jäst med fingervarm mjölk och rör tills jästen är helt upplöst. Låt blandningen stå i ca 10 min.
  2. Knäck ett ägg i jästblandningen och rör ihop utan att vispa för hårt. Rör i salt och socker.
  3. Häll i mjölet, lite i taget och knåda ihop till en smidig deg. Jäs 1 timme med bakduk över.
  4. Kavla ut degen till en fyrkant. Täck halva degen med ett lager tunt hyvlat smör och vik sedan över den andra hälften. Du kan klämma ihop kanterna lite så att smöret inte rinner ut.
  5. Kavla ut degen igen, lägg på mer hyvlat smör och vik ihop. Upprepa minst sex gånger.
  6. Avsluta med att kavla ut till en fyrkant. Skär degen i små fyrkanter, som viks diagonalt till trekanter. Rulla den breda änden mot spetsen och böj till ändarna.
  7. Sätt på ugnen på 225°C.
  8. Jäs under duk ca 30 minuter. Pensla dem med äggula och grädda 10-15 minuter.
  9. Vispa grädden och skiva jordgubbarna, fyll de nygräddade croissanterna efter tycke och smak.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.