Fortsätt till innehållet
Gräddiga jordgubbscroissanter

Gräddiga jordgubbscroissanter

Sommar godaste frukost får du med nybakade croissanter med färska jordgubbar och lättvispad grädde. Det tar lite tid men är helt klart värt mödan.

Gräddiga jordgubbscroissanter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Croissanter

  • 25 g jäst, färsk
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 350 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • äggula, till pensling

Fyllning

  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 500 g färska jordgubbar

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm (37°C) och häll över jästen. Låt blandningen stå i ca 10 minuter.
  2. Knäck ned ett ägg i taget och blanda försiktigt.
  3. Tillsätt salt, socker och häll i mjölet, lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg, minst 10 minuter. Jäs i 1 timme under en bakduk.
  4. Kavla ut degen till en fyrkant. Täck halva degen med ett lager tunt hyvlat smör och vik sedan över den andra hälften. Kläm ihop kanterna lite så att smöret inte rinner ut.
  5. Kavla ut degen igen, lägg på mer hyvlat smör och vik ihop. Upprepa minst sex gånger.
  6. Avsluta med att kavla ut till en fyrkant. Skär degen i små fyrkanter, som viks diagonalt till trekanter. Rulla den breda änden mot spetsen och böj till ändarna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 30 minuter.
  7. Sätt på ugnen på 225°C.
  8. Pensla croissanterna med uppvispat äggula och grädda 10-15 minuter.
  9. Vispa grädden lätt och skiva jordgubbarna och fyll de nygräddade croissanterna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.