Gräddsås

Gräddsås

Gräddsås

En krämig och fyllig gräddsås som passar perfekt till köttbullarna eller pannbiffen men även till söndagssteken. Man kan aldrig få för mycket sås, denna är dessutom laktosfri! Knepet för att få till den extra goda smaken är att blanda sötman från gelén med sältan från sojan och fonden.

6 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

50 g
3 msk
Mjöl
3 dl
3 dl
1 msk
Kalvfond
1 msk
Svartvinbärsgelé
2 tsk
Kinesisk soja
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl och lite av grädden till en tjock stuvning.
  2. Tillsätt resterande mjölk och grädde under omrörning.
  3. Låt sjuda på låg värme och tillsätt fond, gelé och soja.
  4. Smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé eller soja. Krydda med salt och vitpeppar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.