Fortsätt till innehållet

Gräddsås

En krämig och fyllig gräddsås som passar perfekt till köttbullarna eller pannbiffen men även till söndagssteken. Knepet för att få till den extra goda smaken är att blanda sötman från gelén med sältan från sojan och fonden. Man kan aldrig få för mycket sås, denna är dessutom laktosfri!

Gräddsås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 3 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 2 tsk soja, kinesisk
  • 0 kg salt
  • 0 kg svartpeppar

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet och lite av grädden till en tjock stuvning.
  2. Tillsätt resterande grädde och mjölk under omrörning.
  3. Låt sjuda på låg värme och tillsätt fond, gelé och soja.
  4. Krydda med salt och peppar. Smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé eller soja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.