Kimchi

Kimchi

Kimchi

Kimchi är en koreansk sallad på mjölksyrade och jästa grönsaker med bland annat röd chili, vitlök och ingefära. Kimchin kan dock göras på ett otal sätt med olika grönsaker. I det här receptet har vi tillsatt vassle för att snabbare få igång fermenteringen.

20 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser20 Portioner

Vassle

4 dl
1 st
Kaffefilter
1 st
Högt glas

Kimchi

1 st
Salladskål, Kinakål
2 stycke
Morot
1 st
Purjolök
200 g
Ingefära
1 msk
Havssalt
1 ½ msk
Chiliflakes, helst Gochugaru
4 st
Vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Vassle

  2. Lägg kaffefiltret över glaset, vik ned kanterna på utsidan av glaset.
  3. Häll upp kefiren i filtret och låt rinna av i rumstemperatur.
  4. Efter någon timme har du en klar vätska i burken som är vassle du ska använda i Kimchin.
  5. Kimchi

  6. Skär bort botten på kinakålen och skiva resten.
  7. Riv morötterna och och skiva purjolöken i tunna skivor.
  8. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Skala även vitlöken och pressa den.
  9. Om du har vinlyhandskar så ta fram dem innan du börjar jobba med chilin.
  10. Blanda alla ingredienser i en skål och krama ihop så att det bildas rejält med vätska.
  11. Knåda länge så att dina chiliflakes kommer ordentligt in i de övriga ingredienserna.
  12. Tänk på att tvätta dina händer ordentligt så att chilin försvinner.
  13. Häll över allt i en ren glasburk med lock och gummipackning och pressa ned innehållet så att det täcks av vätska.
  14. Tillsätt även vasslen.
  15. När du stänger locket måste du har marginal då innehållet kommer jäsa uppåt.
  16. Ställ i rumstemperatur i ca 3 dygn och ställ därefter svalt i kylen.
  17. Kimchin mognar och blir godare om du låter den stå i kylen minst en vecka innan du öppnar den.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.