Fortsätt till innehållet
Nationaldagsbakelser

Nationaldagsbakelser

Sätt guldkant på nationaldagen med lättlagade nationaldagbakelser med mandelmassa, jordgubbar och vaniljkvarg: Jordgubbarna ger smak men fungerar också fint som guldsprejade dekorationer.

Nationaldagsbakelser

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bakelser

Till formarna

  • 10 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 20 g sötmandlar, finhackade

Topping


Instruktioner

Bakelser

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Finhacka mandlarna.
  3. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Blanda ner nötterna.
  4. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  5. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar.
  6. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.

Topping

  1. Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna.
  2. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack på den större delen av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg.
  3. Servera Nationaldagsbakelserna direkt!.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.