Nationaldagsbakelser

Nationaldagsbakelser

Nationaldagsbakelser

Sätt guldkant på nationaldagen! Med Nationalbakelser med mandelmassa, vaniljkvarg och guldpulver. Lika kvargmumsiga som vackra. Vi lovar!

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Bakelser

100 g
Mandlar
100 g
100 g
300 g
Mandelmassa
4 st
Ägg
100 g

Till formarna

10 g
20 g
Hackade mandlar

Topping

300 g
1 dl
16 st
Jordgubbar
½ dl
Guldspray för mat alt guldpulver

Gör så här

  1. Bakelser

  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Finhacka mandlarna.
  4. Vispa smör, kvarg och mandelmassa krämigt. Vispa ner de hackade nötterna.
  5. Tillsätt ett ägg i taget, vispa.
  6. Smöra portionsformar och strö i lite hackad mandel. Fyll formar.
  7. Grädda i ca 20 minuter, de ska bli något gyllene. Låt svalna och ta ur formar.
  8. Topping

  9. Vispa ihop grädde och kvarg. Klicka på kvarggrädden på bakelserna.
  10. Dela jordgubbarna och skär några till kronor, genom att skära ut två hack på den större delen av jordgubben. Spraya eller pensla på guldfärg.
  11. Servera Nationaldagsbakelserna direkt!.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.