Varm kryddig chokladkräm

Varm kryddig chokladkräm

Varm kryddig chokladkräm

Varm kryddig chokladkräm

Vår varma kryddiga chokladkräm passar väldigt bra att dricka/doppa kakor i.

1 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser1 Portioner

15 g
Kakaopulver
10 g
Potatismjöl
50 g
Socker
60 g
Choklad (ljus eller mörk efter smak)
3 dl

Gör så här

  1. Använd gärna en kastrull med non-stick beläggning.
  2. Blanda samman kakao, potatismjöl, socker och chokladen.
  3. Låt smälta på låg värme under omrörning.
  4. Häll i den varma mjölken, skall vara het men inte ha kokat, lite i taget under omrörning.
  5. Så fort krämen börjat tjockna, tag av från spisen och fortsätt röra någon minut.
  6. Prova gärna att smaksätta med arrak, mörk rom, ingefära eller amarettolikör.
  7. Njut av den i små glas med sked och goda kakor att doppa i.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›