Zeinas Salata Rusa

Zeinas Salata Rusa

Zeinas Salata Rusa

Salata Rusa är världens mest populära sallad som är ett måste på julbordet i många kulturer. Den kan varieras i det oändliga och här har Zeina gjort salladen laktosfri med Valios laktosfria crème fraiche. Varför inte göra en vegetarisk Salata Rusa, som alternativ till gubbröran?

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

200 g
2 st
morötter
6 st
mellanstora potatisar
100 g
djupfrysta ärtor
3 st
saltgurkor
1 tsk
dijonsenap
½ dl
majonnäs
saften från en halv citron
salt & peppar

Valfri tillsättning

1 st
finhackad rödlök

Gör så här

  1. Hacka morot och potatis i små tärningar, koka dem mjuka. Koka inte sönder dem.
  2. Koka även ärtorna. Sila av och låt allting rinna av ordentligt.
  3. Hacka saltgurkorna och äggen i bitar. Lägg i en bunke, pressa över citron, krydda med salt och peppar. Vänd försiktigt och blanda sedan i crème fraiche, majonnäs och dijonsenap. Blanda ordentligt utan att mosa sönder grönsakerna.
  4. Smaka av och krydda eventuellt mer.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.