Fortsätt till innehållet

Zeinas Salata Rusa

En av världens mest populära sallader är Salata Rusa, ett måste på julbordet i många kulturer. Salladen kan varieras i det oändliga och här har Zeina gjort en laktosfri variant med lite extra smak av saltgurka och senap. Varför inte testa Salata Rusa som alternativ till gubbröran?

Zeinas Salata Rusa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • potatisar, mellanstora
  • 100 g ärtor, djupfrysta
  • saltgurkor
  • ägg, kokade
  • 0 kg citron, saften från
  • 200 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0 kg salt och svartpeppar

Till garnering

  • 0 kg salladsblad
  • gräslök, finhackad

Instruktioner

  1. Skala och hacka morot och potatis i små tärningar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av ordentligt.
  2. Tina ärterna.
  3. Tärna saltgurkorna och äggen.
  4. Lägg allt i en bunke och pressa över citronsaft. Blanda crème fraiche, majonnäs och dijonsenap och vänd försiktigt ned i grönsaksblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp på ett fat med salladsblad och toppa med gräslök.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.