Fånga smaken

Laktosfri njutning från Valio

Fri från laktos men full av smak. Det gäller för alla produkter du hittar här. För självklart ska även du med känslig mage kunna njuta så ofta, mycket och varierat som du vill.


Vår nya yoghurt har allt. Utom tillsatt socker.

För dig som gärna toppar naturell yoghurt med frukt, finns nu yoghurt utan tillsatt socker som ett smidigt alternativ. Sötad endast med riktig frukt, helt utan tillsatt socker eller artificiella sötningsmedel, ligger dessa goda och krämiga yoghurtar så nära du kan komma den hemmagjorda frukostfavoriten. Finns i tre smaker; mango & persika, päron & banan och nyheten hallon & äpple.


Laktosfri mjölk för en piggare höst.

Vår laktosfria mjölkdryck är precis så svalkande och god som du vill ha den. Men den har också fler välkomna egenskaper. Vi låtit alla naturliga smaker, mineraler och vitaminer vara kvar och endast tagit bort all laktos, för en lugnare magkänsla. Vår mjölk är laddad med extra mycket D-vitamin som vi har större behov av under höst och vinter, när solen inte lyser lika starkt och med färre timmar per dag.

Finns i tre olika fetthalter, alla med extra vitamin D.

Psst! Du vet väl att D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion? Ett glas mjölk om dagen är en bra start för en piggare höst.


Lite snabbfakta om laktosintolerans

  • Laktosintolerans är inte farligt. Däremot så kan det vara obehagligt.
  • Man blir inte laktostolerant om man äter laktosfria produkter
  • Laktosintolerant och mjölkallergiker är inte samma sak.
  • Är du laktosintolerant tål du inte mjölksockret i mjölken. Det innebär att du kan äta laktosfria mejeriprodukter. Är du mjölkallergiker tål du inte proteinerna i mjölken och måste utesluta all mjölk i kosten.
  • Antalet som är laktosintoleranta varierar mellan olika länder. I Sverige räknar man med att 4–10 procent av de vuxna är laktosintoleranta.
  • Vanliga symptom på laktosintolerans? Gaser i magen, diarré, magknip och uppsvälld mage.
  • Många års forskning och utveckling ledde till att Valio var först i Sverige med att lansera laktosfri mjölk. Året var 2002.
  • Redan 1916 invigdes Valios laboratorium i Helsingfors där forskning kring mjölk och biokemi drivs än i dag.
  • 1945 års Nobelpris i kemi gick till en av Valios forskare – Artturi Ilmari Virtanen. Han lade grunden till Valios forskning och utvecklingsavdelning där han arbetade i 50 år.

Laktosfria recept för alla tillfällen

Populära avdelningar