Fortsätt till innehållet
Valio kefir

Tema

Valio kefir

Valio kefir är härligt frisk, porlande och full av god smak.

Upptäck kefir

Allt fler upptäcker kefir. Drycken, som kommer från Kaukasusbergen, har en lång historia och en smak som närmast kan beskrivas som en blandning av filmjölk och yoghurt med en porlande konsistens.

Prova kefir och välj mellan naturell, hallon, blåbär eller mango. Alla lika goda. Njut med din favorittopping till frukost, mellis eller lat-och-smart-middag.

Tip icon

Fem snabba om kefir

  1. Valio kefir innehåller mjölksyrabakterier
  2. Valio kefir innehåller kalcium
  3. Valio kefir är varsamt sockrad
  4. Valio kefir innehåller B12
  5. Valio kefir innehåller fosfor

Läs mer om kefirens hemligheter.

”Det räcker med ett glas Valio kefir för att få i sig tillräckligt många goda bakterier. Ett glas innehåller 2 miljarder bakterier!”

Tip icon

Vad vet du om mjölksyrabakterier och Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®)?

Valio kefir innehåller världens mest studerade mjölksyrabakterier, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) – en unik bakteriekultur som stannar länge i tarmen. Faktum är att Valios kefir innehåller tre gånger så mycket mjölksyrabakterier som t ex yoghurt. Tre gånger!

Valio är ensam i Sverige om att ha denna unika mjölksyrabakterie i sin kefir.

Med Valios breda sortiment av produkter med levande bakteriekultur är det enkelt att variera kosten och hitta sina favoriter och samtidigt få en variation i vilken typ av bakteriekultur man får i sig. Man brukar säga att det är bra för tarmen med flera olika sorters mjölksyrabakterier. Läs mer om syrat och fermenterat och Valios syrade produkter.


Uforska Valios sortiment av porlande kefir

Uforska Valios sortiment av porlande kefir

Valio kefir finns i flera smaker. Gemensamt är att alla är härligt friska, porlande och smakar underbart gott.


RECEPT PÅ SMARRIGA SMOOTHIES MED KEFIR

Kefir är fantastiskt gott i en svalkande smoothie. Mixa kefir med bär, frukter, grönsaker eller kål och du får ett matigt och gott mål som är både lätt- och snabblagat. Här hittar du fyra smarriga recept på smoothie med kefir som bas. För dig som vill prova fler smoothierecept har vi samlat massor av lättlagade recept på våra receptsidor där du lätt kan byta ut andra baser mot porlande kefir.