Syrade produkter

Med Valios breda sortiment av produkter med levande bakteriekultur är det enkelt att variera sin kost och hitta sina favoriter och samtidigt få en variation i vilken typ av bakteriekultur man får i sig. Man brukar säga att det är bra för tarmen med flera olika sorters mjölksyrabakterier.

Valio laktosfri kefir

Kefir är en produkt som allt fler upptäcker. Drycken, som kommer från Kaukasusbergen, har en lång historia, och en smak som närmast kan beskrivas som en blandning av filmjölk och yoghurt med en porlande konsistens. Kefir tillverkas genom att man tillsätter kefirkultur, som är en blandning av mjölksyrebakterier och jästkultur, i mjölk. Syrningskulturen i Valios laktosfria kefir är en exakt kombination med en mjuk smakprofil och lång hållbarhet. Den innehåller också världens mest studerade mjölksyrabakterier, Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) – en unik bakteriekultur som stannar länge i tarmen.

Psst! Klicka här om du vill veta hur man gör egen hemgjord kefir!

Valio yoghurt

En yoghurt från Valio kan vara len och slät, full med frukt och bär eller vara helt naturell. Den kan innehålla laktos eller vara laktosfri. En gemensam nämnare är att de är krämiga. Valios yoghurtar görs på mjölk som först högpastöriseras och sedan berikas med yoghurtkultur. Alla Valios yoghurtar innehåller yoghurtkultur som påverkar magens tarmflora, och beroende på vilken yoghurt du väljer kan den innehålla olika typer av mjölksyrebakterier, bl a Lactobacillus acidophilus och Bifidusbacterium.

Valio Oddlygood®

Valios Oddlygood® gurtar är lätt syrliga och gjorda på nordisk havre. De finns i en mängd olika fruktiga smaker, och innehåller levande bakteriekultur med Acidophilus och Bifidus. Oddlygood® havrebaserade gurtar är mjölkfria, glutenfria och passar även för veganer.

Valio filbunke™

Filbunken är helt naturell och passar bra som frukost eller mellanmål, gärna tillsammans med kanel och ingefära eller med socker och bär. Valios filbunke görs på högpastöriserad mjölk och syrningskultur. Filbunken innehåller flera olika bakterier, bl.a. Lactococcus lactis.

Valio laktosfri lätt crème fraiche

Lätt crème fraîche med en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra till såväl bakning, matlagning, såser och tillbehör. Tål uppvärmning.

Valio laktosfri kvarg

Laktosfri kvarg är fyllig och rund och finns i massor av goda smaker. Smarrig som den är eller tillsammans med frukt och bär. Passar också utmärkt att baka med då den tål ugnsvärme och passar både kalla desserter och gräddade bakverk. Kvargen tillför en fyllig och saftig smak till många bakverk.

Mjölksyrabakterier är bra för tarmfloran

Enligt Magrapporten 2019 – Sveriges största undersökning om maghälsa – har nästan varannan svensk haft problem med magen det senaste året, och hälften av dem har det varje vecka. Vår maghälsa påverkas av många saker såsom regelbunden motion, hur vi mår mentalt, bra kost och god sömn. Att äta levande mjölksyrebakterier kan vara ett sätt att hjälpa tarmfloran på traven.

Till Magrapporten 2019

Produkter med Lactobacillus acidophilus, Bifidus & Lactobacillus rhamnosus GG®

Lactobacillus acidophilus är en mjölksyrabakterie som ingår i människans naturliga tarmflora och kan bidra till att få magen och tarmen i balans. Det gäller även Bifidusbakterier.

Lactobacillus rhamnosus GG (LGG®) är världens mest studerade mjölksyrabakterie och dess hälsoeffekter är väl dokumenterade. LGG® överlever genom hela matsmältningskanalen och fäster sig med hjälp av sina unika armar vid tarmens slemhinna, vilket kan förhindra att skadliga bakterier fastnar. Valio är ensam i Sverige om att ha denna unika mjölksyrabakterie i sin kefir.

Maghälsa
Syrade grönsaker
Maghälsa
Fermenterad mat
Maghälsa
Skillnaden mellan olika mjölksyrabakterier