Kefir har under senare år blivit ett populärt livsmedel och det är inte konstigt med tanke på att det både innehåller goda bakteriekulturer, är nyttigt och är enkelt att göra hemma. Och det är inte heller särskilt svårt! Här guidar vi dig steg för steg hur man gör egen kefir samt berättar vad man behöver tänka på för att lyckas.
Kefir härstammar från Kaukasien i Centralasien och har på senare tid letat sig vidare till stora delar av världen, bland annat Sverige där det sakta men säkert har gjort succé tack vare dess många hälsofördelar. För att göra kefir själv hemma så är allt du behöver mjölk och levande kefirgryn som går att köpa men som ofta även går runt i vänskapskretsar. Kefirgryn är en blandning av mjölksyrabakterier, jästsvampar och komplexa kolhydrater.
Det räcker med ett glas kefir per dag för att få i sig tillräckligt många goda bakterier. Ett glas innehåller 2 miljarder bakterier!
Nyttoboosta smoothien genom att smyga ner kefir i den. Här är receptet på en riktigt god morgon: 1 dl kefir, 1 dl frysta bär, 1 msk honung. Mixa och drick!
Har du bråttom eller behöver stilla ditt sug efter kefir genast? Misströsta inte! Då får du inte missa inte vår avdelning med färdig kefir i en mängd härliga smaker. Valios laktosfria Kefir har en härligt frisk, porlande konsistens och är full av god smak. God att äta eller dricka som den är eller toppad med favoritmüslin eller färska bär.
SE VÅRA PRODUKTER