Valios Kefir har en härligt frisk, porlande konsistens och är full av god smak. För att få den rätta smakbalansen har vi sockrat våra smaksatta Kefir med varsam hand. Valio Kefir innehåller världens mest dokumenterade mjölksyrabakterie Lactobacillus rhamnosus GG och vitamin D som bidrar till immunförsvarets normala funktion. Njut av Valio Kefir som en del av en mångsidig och balanserad kost för en hälsosam livsstil.
Valios laktosfria Kefir har en härligt frisk, porlande konsistens och är full av god smak. God att äta eller dricka som den är eller toppad med favoritmüslin eller färska bär.
Kefir är syrad mjölk som tillhör släktet fermenterad kost. Fermenteringen innebär i detta fall att mjölken jäser med hjälp av kefirgryn och omvandlas till en krämig substans som påminner om fil eller yoghurt. Läs mer här om syrad mat och fermentering.
Inte konstigt att kefir blivit så omtyckt med tanke på att det är ett livsmedel som både innehåller goda bakteriekulturer, näringsämnen och är enkelt att göra hemma! Att kefir på turkiska betyder “att må bra” säger en hel del om detta fantastiska livsmedel. Kefir har följande hälsofrämjande egenskaper:
Valios kefir innehåller världens mest studerade mjölksyrabakterier, Lactobacillus rhamnosus GG. Faktum är att Valios kefir innehåller tre gånger så mycket mjölksyrabakterier som t ex yoghurt.
I Valios kefir finns gott om kalcium, en mineral som behövs för att bygga och behålla ett starkt skelett. Kalcium är också nödvändigt för musklernas och nervernas funktion.
Valios smaksatta kefir är varsamt sockrad och innehåller mindre tillsatt socker än många andra smaksatta mellanmål.
I Valios kefir finns vitamin B12, som bland annat motverkar trötthet och utmattning. Vissa grupper kan ha brist på vitamin B12. Äldre personer och veganer bör särskilt se till att äta B12-vitaminrik kost
Valio kefir innehåller fosfor, som precis som kalcium finns naturligt i våra kroppar. Fosfor samverkar med kalcium för att bygga upp bland annat
Visste du att kefir är superenkelt att göra själv? Allt som krävs är kefirgryn och mjölk. Här guidar vi dig steg för steg hur man går till väga för att göra detta livsmedel med sin goda bakteriekultur.
Läs mer