Bananbröd med jordnötssmör

Bananbröd med jordnötssmör

Bananbröd med jordnötssmör

Bananbröd med jordnötssmör

Bananbrödet är ett amerikanskt bakverk som har tagit Sverige med storm. Det är ett perfekt sätt att ta vara på dina övermogna bananer som annars lätt blir lämnade kvar i fruktskålen. Den här saftiga varianten har en twist i form av jordnötssmör i mitten, där smakerna av jordnötter och banan gifter sig med varandra. Testa och njut!

12 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Bananbröd

500 g
Mogna bananer (ca 5 st)
150 g
2 dl
2 dl
Farinsocker
2 st
Ägg
1 krm
Salt
5 dl
Vetemjöl
1 dl
Grahamsmjöl
1 tsk
Bikarbonat

Till formen

1 msk
2 msk
Mandelmjöl

Fyllning

2 msk
½ dl
Farinsocker
1 dl
Hackad sötmandel
1 dl
Jordnötssmör

Gör så här

  1. Fyllning

  2. Värm upp smör, farinsocker och hackade mandlar i en kastrull. Koka i 2-3 minuter. Smält sedan ner jordnötssmöret och ta av från plattan.
  3. Bananbröd

  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Smöra en form och strö över mandelmjöl.
  6. Mosa bananerna i en skål med en gaffel. Tillsätt smält smör, kefir, ägg, farinsocker och salt. Vispa ihop ingredienserna.
  7. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda sedan försiktigt i mjölblandningen i banansmeten.
  8. Häll hälften av smeten i brödformen. Ringla sedan över fyllningen med hjälp av en sked. Tillsätt resten av smeten.
  9. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 timma eller tills det är gräddat rakt igenom.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.