Bananbrödet är ett amerikanskt bakverk som har tagit Sverige med storm. Det är ett perfekt sätt att ta vara på dina övermogna bananer som annars lätt blir lämnade kvar i fruktskålen. Den här saftiga varianten har en twist i form av jordnötssmör i mitten, där smakerna av jordnötter och banan gifter sig med varandra. Testa och njut!
Bananbröd | |
---|---|
500 g | Mogna bananer (ca 5 st) |
150 g | |
2 dl | |
2 dl | Farinsocker |
2 st | Ägg |
1 krm | Salt |
5 dl | Vetemjöl |
1 dl | Grahamsmjöl |
1 tsk | Bikarbonat |
Till formen | |
1 msk | |
2 msk | Mandelmjöl |
Fyllning | |
2 msk | |
½ dl | Farinsocker |
1 dl | Hackad sötmandel |
1 dl | Jordnötssmör |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.