Fortsätt till innehållet
Blinier med svamp och lax

Blinier med svamp och lax

Blinier som steks krispiga i smör är en välsmakande förrätt med rötter från Ryssland. Som bäst är blinierna nystekta med en krämig röra och något salt på toppen. Här väljer vi svamp och lax men det går också bra med créme fraîche och löjrom som topping.

Blinier med svamp och lax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping


Instruktioner

Blinier

  1. Blanda kefir och bovetemjöl i en skål. Låt stå i rumstemperatur i ca 12 timmar.
  2. Blanda med mjöl, salt och öl eller vichyvatten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i smeten precis innan gräddning.
  3. Stek på båda sidor på svag till medelstark värme i en stekpanna med smör.

Topping

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Stek löken och svampen i lite smör i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Vispa crème fraichen fluffig med en elvisp. Blanda svampblandningen med crème fraichen.
  5. Toppa blinierna med svampröran och laxen. Garnera med hackad lök.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.