Blinier

Blinier

Blinier

Blinier som steks krispiga i smör är en välsmakande förrätt med rötter från Ryssland. Som bäst är blinierna nystekta och du kan steka flera små blinier åt gången i stekpannan. Variera toppings efter smak och tycke men här presenterar vi en variant med kallrökt lax och löjrom och en med en svampröra.

16 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser16 Portioner

3 dl
2 dl
Bovetemjöl
1 ½ dl
Vetemjöl
1 tsk
Salt
2 st
Äggvitor
1 dl
Vichyvatten eller öl

Svampröra

150 g
Champinjoner eller kantareller
1 st
Liten lök
1 paket
Salt
Peppar

Topping

100 g
Löjrom
1 st
Rödlök
150 g
Gräddfil
150 g
Kallrökt lax

Gör så här

  1. Blanda kefir och bovetemjöl i en skål. Låt stå i rumstemperatur i ca 12 timmar.
  2. Blanda degen med vetemjöl, salt och öl eller vichyvatten. Vispa upp vitorna och lyft ner skummet i smeten precis innan gräddning.
  3. Stek på båda sidor på svag värme i en smörig panna eller pannkakspanna.
  4. Svampröra

  5. Blötlägg eller skölj svamparna vid behov. Hacka avrunnen svamp och lök. Vispa crème fraichen fluffig. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  6. Toppings

  7. Ett annat serveringsalternativ är med löjrom, hackad rödlök, gräddfil och kallrökt lax. Strö gärna över lite gräslök som garnering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.