Pannacotta med kefir

Pannacotta med kefir

Pannacotta med kefir

Pannacotta är en härligt somrig och lättlagad dessert. Garnera portionerna med färska bär.

4 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

3 st
Gelatinblad
1 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
3 dl
1 msk
Vaniljsocker

Garnering

Färska bär, förslagsvis jordgubbar, blåbär eller hallon

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
  2. Mät upp grädden och vaniljsockret i en kastrull.
  3. Koka upp. Lyft bort pannan från spisen.
  4. Smält de avrunna gelatinbladen i den varma blandningen. Tillsätt kefiren i blandningen och blanda försiktigt så att blandningen inte skummar.
  5. Fördela pannacottan i serveringsglas. Använd en sked för att ta bort eventuella flikar från ytan. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen i 3 till 4 timmar.
  6. Strax före servering: lägg de hackade bären på ytan och strö lite socker på ovanpå. Servera kall.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.