Fortsätt till innehållet
Sömn och återhämtning
Hälsa och välmående

Sömn och återhämtning

Sömnen utgör en stor del av vårt dygn och det finns en rimlig anledning till det. Utan sömn kan kroppen och hjärnan inte återhämta sig ordentligt, oavsett om det är från en mentalt ansträngande dag på jobbet eller ett fysiskt tungt styrkepass på gymmet.

7 tips för en god natts sömn

Har du problem med att du inte kan sova? Vad ska man äta innan läggdags så att inte natten bli förstörd av tröstlöst vändande och vridande i sängen? Får man äta på kvällen? Läs tipsen från sju experter för bättre nattsömn.

Sömn och träning

Om du vill få bästa möjliga resultat, ska du se till att få tillräckligt med sömn. Skador på muskelvävnaderna som orsakats av träning, repareras och återställs mest effektivt under påverkan av anabola hormoner. Utsöndringen av dessa hormoner är mest effektivt i vissa stadier av sömnen vilka är lättast att uppnå när sömnrytmen är regelbunden.

10 tips för att övervinna eftermiddagströtthet

På eftermiddagen drabbas man ofta antigen av fysisk eller psykisk trötthet. Man är sömnig, tankeverksamheten är långsam och energin räcker inte riktigt till för de sista arbetstimmarna eller till träningen efter arbetsdagen. Vad hjälper när eftermiddagströttheten slår till?
En genomgång av kostvanor, måltidsintervall och andra livsstilsfaktorer kan göra det lättare för dig att övervinna tröttheten.